De vijf initiatiefnemers van De Baronie, de vroegere parochiezaal van Battel © Marc Aerts

Battelaars blazen vroegere parochiezaal nieuw leven in: “Van Baronie kloppend hart maken”

Door Wannes Vansina, HLN — Vijf inwoners van Battel (Mechelen) hebben de handen in elkaar geslagen om een nieuw leven te geven aan het vroegere parochiecentrum. Samen met de buurt en het verenigingsleven willen ze van de Battelse Bergen 28 opnieuw een kloppend hart van het dorp maken. Vrijdagavond kreeg de plek met De Baronie alvast een nieuwe naam en ging het café – voortaan Bar On – weer open.

De nieuwe beheerraad kreeg eind augustus de sleutel van de vzw VEZALO (Vereniging van Zalen en Lokalen in Mechelen en omgeving), dat de vroegere parochiezaal en bijhorende lokalen in het Mechelse sinds 2020 overkoepelt. De vijf nemen het beheer over van de vroegere parochieploeg en stelden vrijdagavond hun plannen voor tijdens een infomoment voor de buurt.

Alle vijf verdienden ze hun sporen in het verenigingsleven: Katja Cloetens is de bezieler van dansschool K!dans, Stefan Van Loon de drijvende kracht achter dorpstheater De Compainie. Kathelijn Roelandt is dan weer jarenlang actief bij Samana, Gert Pauwelswas dat bij de Chiro. Joeri Van Nieuwenhove tenslotte is de man achter Battel Zomert en Vespa Club Mechelen.

(…)

Lees verder op HLN