Opening Café Bar On in de Baronie, Battel © RR

Nieuwe beheerraad zet voormalige parochiezaal van Battel voort als Baronie en café Bar On

Door Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck, Nieuwsblad – Zeg niet langer parochiezaal, maar wel Baronie. In de voormalige parochiezaal in Battel (Mechelen) werden vrijdag de nieuwe naam en beheerraad voorgesteld. De Baronie moet het kloppend hart van de wijk worden. Er komt een café en meer dan duizend leden van verschillende organisaties vinden er een plek.

De parochiezaal van Battel in de Battelse Bergen gaat voortaan door het leven als Baronie. Die nieuwe naam werd vrijdag voorgesteld tijdens een feestelijke inhuldiging. Op datzelfde moment werd ook de nieuwe beheerraad voorgesteld. Die bestaat uit leden van verschillende lokale organisaties zoals De Compainie, Samana, Battel Zomert, de Vespaclub, Chiro Battel en dansschool K!dans. Zij krijgen de ruimtes in beheer van de vzw Vezalo, die verschillende voormalige parochiecentra overkoepelt.

“We willen De Baronie opnieuw laten uitgroeien tot een belangrijk ontmoetingscentrum en het kloppend hart van de wijk”, zegt Katja Cloetens van K!dans en de beheerraad. “Het moet een plek zijn waar de Battelse verenigingen thuis zijn. Onze eerste bekommernis is dan ook het verderzetten van de bestaande activiteiten van onder andere Okra, Samana, Femma, Het Mechels Symfonieorkest en Tuinhier. Verder zijn de lokalen uiteraard ook te huur voor andere verenigingen en initiatieven.”

(…)

Lees verder in het Nieuwsblad